Pistokasvaihdon tulokkaita ja muita uusia huonekasveja

Meille on kotiutunut kesän aikana taas uusia huonekasveja. Vaikka toisaalta vanhoja on kuollut pois, silti sekä yksilö- että lajiluku on kasvanut. Olin mukana järkkäämässä kasvinvaihtotapahtumaa Turkuun alkukesällä Luontoliiton ja Huonekasviseuran ihmisten kanssa, ja sen myötä saapui koko joukko pistokkaita, joista ainakin osa näyttää asettuneen. Lisäksi muutama kasvi on ostettu ja pistokkaita saatu muualtakin.

Kasvitungosta kirjahyllyn päällä. Pistokkaat päätyvät aina ensin lasipurkkeihin hyllyn päätyyn odottamaan vuoroaan.
Lasken uusien tulokkaiden olevan osa kodin kasvikokoelmaa vasta sitten, kun ne ovat selvinneet vähintäänkin muutaman kuukauden ongelmitta ja osoittaneet asettuneensa meille. Jos kasvi on tullut taloon kukkivana, odotan kukinnan ohi ja seuraan tilannetta. Pistokkaat otan mukaan lukuun vasta, kun ne ovat istuttamisen jälkeen alkaneet kasvaa.

Alkukesän pistokasvaihtotapahtuman myötä saapuneista kasveista iso osa on edelleen vesipurkeissa odottamassa istutusta. Kaikilla on jo hyvät juuret, joten alkaa olla korkea aika etsiä niille ruukkuja. Saimme montaa sorttia rönsyliljaa, mistä olen iloinen, sillä meillä on vain yhdenlaista, ja minä tykkään rönsyliljoista tosi paljon.

Tökkäsin

Lue koko postaus tästä