Pohjois-Karjala ja -Savo kuudessa päivässä


Kun katolla ropisee syyssade, on hyvä palailla hetkeksi kesälomatunnelmiin. Menneenä kesänä halusimme jatkaa Itä-Suomeen tutustumista, ja toissakesän Etelä-Karjalan kiertoajelun jälkeen suuntasimme tänä vuonna kohti Pohjois-Karjalaa.

Aikaa oli varattuna kuusi päivää – mutta mitä Pohjois-Karjalassa ja -Savossa ehtii nähdä ja tehdä kuuden päivän aikana? Lue matkakertomus alta ja nappaa vinkit talteen.
Päivä 1Tampere – Jyväskylä – Kuopio, 290 km

Matkan varrella olisi ollut muutama Unescon maailmanperintökohdekin (Petäjäveden puukirkko, Oravivuoren näkötorni) nähtävänä, mutta pääsimme matkaan sen verran myöhään, että päädyimme ajamaan Kuopiota kohden melko rivakkaa tahtia.

Jyväskylän jälkeen Ysitie on pinnanmuotojen, metsien ja järvimaisemien juhlaa. Jaloittelutauot kannattaa pitää Leppävedellä, jossa tie kulkee hyvän matkaa järvenselän yli, ja Rautalammella Mehtiö-järven näköalapaikalla. Jos mieli tekee mansikoita, Suonenjoki juuri ennen Kuopiota on tietysti pakollinen pysähdyspaikka.

Perillä Kuopiossa istumisesta puutuneita jalkoja oli hyvä vetreyttää iltakävelyllä Kallaveden rannassa, viehättävässä matkustajavenesatamassa (iso suositus idylliselle ravintola Wanhalle Satamalle) ja kirkon puistossa. Kaupunki kuin kaupunki, satamat ja kirkot ovat aina suosikkipaikkojani – ja usein myös

Lue koko postaus tästä

JAA
Edellinen artikkeliBuxom
Seuraava artikkeliLoppukesän luottoasuni