Postikortteja Korkeasaaresta


Korkeasaari on aivan ehdottomasti yksi Helsingin kivoimpia paikkoja kesäpäivän viettoon. Moni voi mieltää sen ehkä ennen kaikkea lapsiperheiden kohteeksi, mutta Korkeasaari tarjoaa nähtävää ja ihmeteltävää myös aikuisille – ainakin me saimme siellä kulumaan kokonaisen lauantaipäivän.

Jo pelkkä laivamatka Kauppatorilta on pieni elämys, ja illan tullen, kun Kissalaakson upeat pedot leijonista tiikereihin alkoivat vihdoin heräillä iltapäivän siestastaan, olisin voinut helposti kiertää eläimet vielä toisen kerran. Lajejahan Korkeasaaressa riittää, sillä 22 hehtaarin kokoisessa saaressa asustaa yli 150 lajia – niin nisäkkäitä, lintuja kuin matelijoita alppimurmeleista vikunjoihin ja emuista kuningasmerikotkaan.

Eläinten ohella puisto tarjoaa paljon muitakin elämyksiä kuten Amazonia-talon, jonka sisällä kasvaa Etelä-Amerikan sademetsien kasveja. Kannattaa myös kivuta 10 metriä korkeaan näkötorniin, josta aukeaa upeat maisemat merelle ja Helsingin keskustaan.

Korkeasaaressa riittääkin siis myös kaikenlaista kuvattavaa yllin kyllin, ja seuraavaksi onkin luvassa melkoinen kuvapläjäys!