Proto avastustehas – keksintötehdas Tallinnassa


Tallinnaan vattiin viime vuoden lopulla mukava uusi inspiroiva koko perheen kohde,  Proto -keksintötehdas. Kävimme perheen kanssa tutkimassa paikan viime Tallinan reissullamme. Proto on ihan uusi maailma, paikka jollaisia harvoin tulee vastaan.

PROTO-löytölaitoksessa pääsee tutustumaan entisaikojen keksintöihin nykyteknologian avulla. Noblessnerin vanha salainen sukellusventelakka tarjoaa upeat puitteet näille. Virtuaalilasit vielä päähän ja olet kuin toisessa maailmassa. Pääset lentämään kuumailmapallolla, ajamaan ensimmäisellä autolla, lentämään, matkaamaan sukellusveneessä ja paljon muuta.

Protossa on 1800-luvun puolivälin ja 1900-luvun tärkemmät tekniset keksinnöt esiteltynä. Lähde tutustumaan näiden Proto-tyyppeihin. Omalla inspiroivalla tavallaan tietysti. Tämä on varmasti paikka mistä nykynuorisokin innostuu. Ei mikään tavallinen museo. Täällä mukana on koko kroppa eli ei vain istuta.


Vaikka suuri osa toimii virtuaalilasien avulla niin löytyy sieltä myös kävijää osallistavia esineitä.
Kaikista rohkeimmat kävijät laittavat valjaat päällensä ja liukuvat kiskoa pitkin näyttelytilan katonrajassa.

Tällaista vastaavaa paikkaa ei löydy montaa ja nekin ovat hyvin kaukana ( Dubaissa ja New Yorkissa). Protossa on otettu ihanasti myös suomalaiset turistit huomioon ja ohjeistukset

Lue koko postaus tästä