Punaiset teeleivät täysjyväspeltistä

Värikäs ruoka houkuttelee syömään. Rakastan kokeilla kaikkea uutta. On myös kiva kokeilla luoda itse jotakin uutta, tuunata valmiita reseptejä ja rakennella omia kokonaisuuksia. Luonnon omilla antimilla saa luotua monenkirjavia ruokia ja annoksia. Punajuuri on yksi ”lempiväriaineistani”. Sillä saa todella kauniin punaisia sävyjä. Olen leiponut mm. punaisia sämpylöitä, punaisia korvapuusteja ja muffinsseja sekä sateenkaarikakun. Tässä vanhoja postauksia selatessani tulee hieman hämmentynyt olo, onneksi ajan kuluessa olen kehittynyt kuvien ja muiden blogin ylläpitoon liittyvien asetusten suhteen. Öhm. No niin, palataan takaisin nykyhetkeen. 
Ostin jokin aika sitten iso pussillisen punajuuria kun tarvitsin niitä kakkutaikinan värjäykseen. Lopuille punajuurille täytyi keksiä käyttöä jotteivat mätäne kaappiin. Meillä on nimittäin kasvimaalla tulossa aika paljon punajuuria lisää, kiitos aviomiehen puutarhanhoitoinnon. ( Ei se taida mikään oikea sana olla, mutta ei se ole niin justiinsa.)
Tarkoituksenani oli ensin leipoa punajuuririeskaa, mutta siinä leivonnan tiimellyksessä rieskataikina muuttuikin teeleipätaikinan kaltaiseksi. Leivistä tuli ihanan meheviä ja pehmeitä. Punajuurista tuli värin lisäksi kivaa makeutta. Usein punajuurista tulee

Lue koko postaus tästä