Punajuurimuffinssit


Terveellinen punajuuri!
Sain viime viikolla testiin maitohappobakteerilla hapatettuja luomu täysmehuja, mm. punajuurimehua. Punajuurimehun sanotaan olevan erityisen terveellistä ja sitä olisikin hyvä juoda päivittäin. Punajuurimehun sanotaan ennaltaehkäisevän ihon ikääntymistä sekä auttavan parantamaan fyysisiä suorituksia. Punajuuressa on runsaasti vitamiinejä, antioksidantteja, mineraaleja ja foolihappoa. Muutoinkin punajuuri on monikäyttöinen juures. 
Punajuurimehua juodessani yllätyin siitä, että se ei sopinutkaan vatsalleni niin hyvin kuin toivoin. Punajuurta suositellaan mm. heille jotka ovat kärsineet sydänvaivoista, ja myös siksi punajuuri olisi suotava lisä omaan ruokavaliooni. Toki syön punajuuria muissa muodoissa mutta mehuna se olisi helpointa nauttia. Punajuurimehu aiheutti kuitenkin närästystä ja poltetta ruokatorvessa. 
Lisään tähän yhden vanhan ohjeeni punajuurimuffinsseihin, mutta olen käyttänyt punajuurta myös korvapuusteihin ja juustokakkuun. Punajuurimehua voi käyttää myös smoothieihin ja vaikka rahkaan.


Käytän taas hyväkseni hyväksi havaittua ohjettani ja kokeilen tällä kertaa lisätä muffinitaikinaan punajuurta!
2 munaa1 dl sokeria
5 pienehköä punajuurta keitettynä ja soseutettuna50 g voita1 dl vehnäjauhoja1 dl perunajauhoja2 rkl tummaa kaakaojauhetta1 tl leivinjauhetta1 tl vaniljasokeria
Keitä/höyrytä ensin punajuuret kypsiksi ja