Raakapallo tulee…


Raakapallo tulee, ota koppi! Näitä taas, mutta kun nämä ovat vain niin hyviä ja helppotekoisia. Ja näitä pitäisikin olla aina kaapissa valmiina, että makeanhimon yllättäessä söisi mieluummin näitä terveellisistä raaka-aineista valmistettuja herkkuja kuin että söisi sokerissa ja lisäaineissa kieritettyjä makeisia. Tosin olen kyllä jo jonkin aikaa valikoinut syömiseni ja ostamiseni aika tarkkaan eli sokerikarkit on kyllä jääneet suurilta osin ostamatta. Joskus kyllä tekee mieli irtokarkkeja tai salmiakkia ja annan kyllä itselleni luvan niitä syödä. Aika nopeasti niihinkin silti kyllästyy, ja varsinkin irtokarkeista minulle tulee vatsakipuja tosi nopeasti.
Taateli-cashew-pallot200 g pehmeitä taateleita100 g cashewpähkinöitä3 rkl chia-siemeniä1 tl aitoa vaniljasokeria1 mm hienoa merisuolaa½ tl matchaa1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

luomu lakritsijauhetta matchajauhetta punajuurijauhetta tummaa kaakaojauhetta raakakaakaojauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Pyörittele massasta pieniä palloja vedellä kostutetuilla käsillä. Pyörittele valmiit pallot esimerkiksi lakritsijauheessa, punajuurijauheessa, kaakaojauheessa ja matchajauheessa, tai sirottele jauheet siivilän läpi pallojen päälle. Laita pallot jääkaappiin jähmettymään.
Vinkki! Kokeile lisätä taikinamassaan matchan sijaan appelsiinin kuorta tai piparkakkumaustetta.

Lue koko postaus tästä