Rankka kesä huonekasveille

Kuluneen kesän aikana menetimme aika monta huonekasvia. Luulisi että kuuma ja aurinkoinen sää olisi luksusta trooppisten maiden kasveille, jotka joutuvat meikäläisissä olosuhteissa pärjäämään valitettavan usein mukavuusalueensa rajoilla. Ehkä kuitenkin yllättävä olosuhteiden muutos aiheutti kasveille liikaa stressiä. Ehkä niiden hoitoon olisi pitänyt kesähelteiden keskellä jaksaa panostaa vielä enemmän, keskittyä kasteluun, sumutella useammin.

Mene ja tiedä sitten, mikä tässä viuhutti viikatetta, mutta kesän mittaan kuolleiden kasvien listalla on monta sellaista, joista en olisi halunnut vielä luopua. Kaunis ja ilahduttavasti kukoistanut röyhyvihvilä (Juncus) pääsi ehkä jossain vaiheessa kuivahtamaan liikaa tai sitten jokin muu arvaamaton tekijä nujersi sen. Kaikki versot ruskistuivat, eikä uusia enää ilmestynyt. Olen vähän harmissani, koska pidin siitä kovasti ja luulin hallitsevani sen kastelurytminkin kohtuullisen hyvin. Haluaisin hankkia uuden, jos vain löydän jostain.

Juncus, in memoriam. Tiedättekö, myydäänkö näitä vielä jossain vai onko laji jo auttamatta pois muodista?
En ilmeisesti osaa hoitaa mehikasveja, sillä muutaman kuukauden aikana meiltä on kuollut sekä sarviaaloe (Gasteria obliqua)