Ranunculus-sukat

Pitkäjänteisen työn tulos on mulle aina ylpeyden aihe.Aloin helmikuun aikana neuloa todella ihanalle ihmiselle sukkia. Varoittelin jo etukäteen, että huonoilla käsillä voi kestää sukissa tovi. Kipuilin sukkien teon ja käsieni kanssa aivan älyttömästi, koska jos joskus edistyin, otin kipujen takia takapakkia jopa viikoilla. Viime sunnuntaina sitten kavensin viimeisen silmukan ja vedin langanpään silmukoiden läpi: ne on siinä ja voi, kuinka ne on kauniit.

Mallikuvion otin sukkaan suoraan Lehdykkä-piposta, jota olin silloin juuri neulomassa. Langaksi valikoitui Helsingin reissulla Arwettan puutteen vuoksi Hjertegarnin lana cotton, joka on 50-50 suhteella puuvillaa ja merinoa. Aikaisemmassa postauksessa, jossa esittelin kässäpussin sisältöä, mainitsin langan olevan kiva neulottava miinus puuvillamainen säikeiden erkaneminen, mikäli niihin sattuu tökkäämään puikolla. Lanka on vähän kalliimpaa, kuin mitä yleensä käytän. 50 gramman kerä maksaa Lankamaailmassa hilkun alle 5 euroa.


Puikot 2 & 2½mmSilmukoita 78 aloituksessa, jalkaterässä 72Lanka Hjertegarn lana cottonLangankulutus 82gKoko 37
Kuvion sain lopetettua kärjessä tosi nätisti pipon ohjeissakin olevalla kuvion kavennuskaaviolla, eikä sukan kärjestä tullut suippo! Vaikka kaavio

Lue koko postaus tästä