Raparperivesi torjuu kirvoja luonnonmukaisesti

Muutama vuosi takaperin pihamme valtasi valtava kirva-armeija. Tuntui, että ötököitä oli aivan joka puolella ja jopa kasvilaatikoiden reunat olivat niitä täynnä. Pihalla kulkiessa huomasi, että ötökät tulivat ihan iholle saakka ja sisään mennessä sai kirvoja suorastaan ravistella pois vaatteista ja hiuksista. Onneksi moista kirvakesää ei ihan usein näe.

Muutamaa kirvaa en ala edes torjua, mutta silloin kun isompi öttiäisarmeija päättää iskeä hyötykasveihini kaivan takuu varmasti esiin suihkupullon ja torjunta-ainetta, mutta silloinkin luonnonmukaisen version. Hyötykasveille käytän tavallisesti nokkosvettä, jonka ohjeen löydät aiemmasta postauksestani, Nokkonen on puutarha hyötykasvi.

Koristekasveille sen sijaan laitan mielelläni raparperivettä, jotta nokkosia säästyy tärkeämpiin kohteisiin. Vaikka nokkoset saavatkin meillä aika vapaasti kasvaa, niin ruoka- ja lannoitekäyttöön sekä nokkosperhosille jätetyt puskat eivät kestä loputtomiin. Niinpä kirvojen vaivaamille koristekasveille suihkuttelen mieluummin raparperivettä, joka ei syötäville kasveille myrkyllisyytensä vuoksi sovellu. Mukava sekin, että raparperin lehdille tulee jotain käyttöä ennen kompostiin päätymistä.

RAPARPERIVESI

n. 700 g raparperin lehtiä
5 l

Lue koko postaus tästä