Reposia jahtaamassa


Revontulet – asia ja ilmiö, jota Korona ei ole pystynyt perumaan tai pilaamaan. Nämä kuvat on kuvattu kaksi päivää maahamme julistetun poikkeustilan jälkeen. 
Revontulista ajatellaan usein, että niitä näkyy vain kun on pakkasta ja kylmä. Se on tavallaan ainakin osa totuutta, koska revontulia näkyy mitä lähempänä ollaan napoja. Lappi on talvella Suomessa siis sellainen paikka, jossa niiden näkemiseen on Suomessa parhaimmat todennäköisyydet. Revontulia voidaan aika ajoin nähdä koko Suomessa, se riippuu aurinkotuulien voimakkuudesta. Revontulet aiheutuvat aurinkotuulen varautuneiden hiukkasten osumisesta Maan ilmakehään.
Aurinkotuulien lisäksi revontulien näkemiseen tarvitaan kirkas sää ja mahdollisimman valosaasteeton paikka. Esimerkiksi kaupunkien keskustoissa valosaatetta on niin paljon, että revontulia on vaikea nähdä. Pitäisi siis löytää paikka, joka olisi mahdollisimman pimeä ja pohjoisen suuntaan olisi hyvä näkyvyys, esim. järvenranta, pelto tmv.. Valosaastekartta löytyy täältä.
Mistä sitten tietää, milloin revontulia on mahdollista nähdä? Minä seuraan päivittäin Ursan sääkameroita, jotka seuraavat Tampereen säätilaa Kaupin tähtitornista. Vastaavan tyyppisiä kameroita/kamera löytyy muutamia muualtakin Suomesta. Lisäksi seuraan

Lue koko postaus tästä