Resepti: Valkosuklaa-laventelihunaja-rahkapullat

Tein perinteisistä rahkapullista uudistetumman version.Enkä voi ainakaan muuta kuin kehua reseptiä.Nämä ovat todella herkullisia pullia, jotka katoavat nopeasti parempiin suihin.

Täyte:2 prk maitorahkaa2 kananmunaa1 dl sokeria2 tl vaniljasokeria
1 levyllinen leivonta valkosuklaata
Taikina:200 g voita5 dl täysmaitoa2rkl Macadamia Pähkinäöljy50 g hiivaa2 dl sokeria1 rkl vaniljasokeria2 rkl kardemummaa1 ½ tl suolaa1 munan. 15 dl vehnäjauhoja4rkl Hunajainen Sam Laventelihunaja
Voiteluun:muna
Pinnalle:raesokeria

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola, hunaja ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Sekoita joukkoon voisula ja pähkinäöljy, kun olet lisännyt noin 2/3 jauhoista. Säästä vähintään yksi desilitra jauhoista, voit lisätä sen tarvittaessa alustamisen aikana. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.
Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä

Lue koko postaus tästä