Roosa nauha-päivä 2019

Miksi minä meuhkaan tästä aiheesta joka vuosi.Sanotaan näin, että jokaisella suvulla on joku tauti sukurasitteena, meillä se on rintasyöpä.Olen ollut mukana seuraamassa taistelua rintasyöpää vastaan, nähnyt arven poistetun rinnan paikalla, nähnyt sen vahvuuden mitä tässä naisessa on.Taistelun tahdon ja periksi antamattomuuden.Vaikka tämä sairaus on aivan kamala, siitäkin voi parantua.Me olimme onnekkaita, että saimme jatkaa elämää meille rakkaan ihmisen kanssa.

Roosa nauha-päivä 11.10.2019Roosa nauha -keräys muistuttaa tänä vuonna erityisesti siitä, että kaikista naisten syövistä ei vielä selvitä yhtä hyvin kuin rintasyövästä. Tutkimusta tarvitaan vielä paljon, jotta esimerkiksi munasarjasyöpien ennuste paranisi.Tämän vuoden Roosa nauhan on suunnitellut näyttelijälegenda Seela Sella. Nauhan viesti on ”Näytä tunteesi. Näytä tukesi.” Tunteet näkyvät Seelan nauhassa hopeisina ilon ja surun pisaroina.

Omien rintojen tutkiminen on tärkeää.Ensin on hyvä tutkia rinnat kerran viikossa, näin opit tunnistamaan omat rintasi.Miltä ne tuntuvat ja näyttävät?Kerran kuukaudessa, n. viikko kuukautisten loppumisen jälkeen, on hyvä tarkkailla omia rintojaan.Tässä ohjeet kuinka sen teet:

Katsele ensin rintojasi peilistä. Seiso