Röyhkeyskoulu


RöyhkeyskouluPelkän nimen perusteella ei ehkä ihan avaudu kirjan sisältö. Se voi jopa hieman hämmentää. Itsellänikin taisi olla ennakkokäsityksiä kirjan suhteen mutta mieleni muuttui  heti alkumetreillä. Huumorilla kuorrutettua painavaa sanaa naiseudesta yhteiskunnassa. Heti tulee mieleen ainakin yksi sielunsisko jolle tätä voisin suositella.

Kirjan sisältö kiteytettynä on se, että naisten ei tarvitse jäädä miesten varjoon – tasa-arvo kunniaan! – ja se, että itsensä lyttääminen ja aliarvioiminen on turhaa. Naisten tulee oppia pitämään puolensa, toisia kunnioittaen. Röyhkeyskoulussa puhutaan feminismistä, mitä se on ja mitä se ei ole. Kirjassa puhutaan myös erilaisista syndroomista kuten kiltintytönsyndrooma ja huijarisyndrooma. Ensimmäinen näistä on terminä tuttu mutta en ole osannut ajatella itseäni tuohon lokeroon. Löysin kuitenkin viitteitä sieltä itseeni, vaikka eniten sovin tuohon huijarikoteloon. Termistä kalskahtaa hieman outo fiilis, koska sanasta ’huijari’ tulee oikeastaan mieleen vain, no, huijari. Wikipediaa lainatakseni: 
Huijarisyndroomaksi kutsutaan psykologista ilmiötä, jonka vaikutuksesta ihminen ei kykene sisäistämään omia saavutuksiaan todisteista huolimatta. Huijarisyndroomasta kärsivä on vakuuttunut olevansa huijari

Lue koko postaus tästä