Runebergin kääretorttu


Ainekset

4 kpl kananmunaa

1 dl fariinisokeria

1/2 dl sokeria

1 dl mantelijauhetta

1 dl mantelirouhetta

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1/2 tl kardemummaa

1/2 tl inkivääriä

TÄYTE

200 g valkosuklaata

100 g tuorejuustoa

2 dl vadelmahilloa

KUORRUTE

3/4 dl tomusokeria

1 – 2 tl vettä

1.Säädä uuni 225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos kananmunavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille.

2.Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuusto sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos torttupohjalle. Jätä saumaksi tulevasta reunasta muutama sentti ilman täytteitä.

3.Säästä 2–4 rkl hilloa koristeluun. Levitä loppu hillo suklaan päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri leivinpaperi tortun ympärille ja anna tortun vetäytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.

RESEPTI: ANU BRASKResepti täältä: Yhteishyvä


Runebergin tortuista ollaan monta mieltä… On niitä, jotka rakastavat, ja niitä, jotka rakastavat vähemmän… Minä kuulun noihin jälkimmäisiin, mutta tästä kääretortusta tykkään mahdottomasti. Resepti on

Lue koko postaus tästä