Rypsiöljy ja kananmuna- uhka vai mahdollisuus?

Kun availee päivän lehteä, niin aika useasti siellä jossain on vaikkapa että kaffee on kuolemaksi. Sitten se seuraava juttu onkin, että eipäs olekkaan! Terveellistähän tuo on. Kaksi ehken eniten kiisteltyä ja väiteltyä ainesosaa taitavat kuitenkin olla kananmuna ja rypsiöljy.

Saako liikaa kolestrolia ja sopiiko rypsiöljyä käyttää muuhun kun pyöränketjujen rasvaamiseen?
En ole siis tutkinut sen enempiä, kun lukenut niiden koostumuksen ja omalla riskillä sitten syömään ;).
Ja aina kannattaa tietty kuunnella vaikkapa lääkäreitä yms terveydenalan ammattilaisia, sillä voipi olla jottai terveydellisiä syitä olla käyttämättä. 

Itse uskon niinkin simppeliin ajatukseen, että sekä marjoissa että öljyissä meillä on käytössä parhaat, tänne Pohjoiseen sopivat raaka- aineet. Vaikkakin esim oliiviöljy on trendaavampaa kuin meitin rypsi, ja välimeren ruokavalio on niin paljon kivemman kuuloinen kun perus arkiruoka täällä, niin…. ehken ajattelen sen niin, että Välimerellä asuvilla on eri elinolot ja tarpeet kun täälläpäin. (ja se on halvempaa…)

Siis tällä en millään tapaa lyttää kaikkea ihanaa, mitä sieltä tulee, käytän itsekin

Lue koko postaus tästä