Saariston rengastie: Iniö ja Kustavi

Saariston Rengastie -saaga saa viimein jatkoa! Reissumme aiemmat kohteet olivat Parainen ja Nauvo sekä Korppoo ja Houtskari.IniöIniö on entinen Suomen kunta, joka sijaitsee Varsinais-Suomen maakunnassa ja oli osa Länsi-Suomen lääniä. Kunta oli kaksikielinen, 70 prosentilla sen asukkaista oli äidinkielenään ruotsi ja 30 prosentilla suomi. Parainen, Nauvo, Korppoo, Houtskari ja Iniö yhdistyivät vuoden 2009 alussa uudeksi Länsi-Turunmaan kaupungiksi, jonka nimi vuoden 2012 alussa muutettiin Paraisiksi.
Iniön naapurikunnat olivat ennen kunnan lakkauttamista Brändö, Houtskari, Korppoo, Kustavi, Taivassalo ja Velkua. Kunnassa oli vuoden 2008 lopussa 249 asukasta.
——————————-Iniön on hyvin pieni paikka ja reissullamme poikkesimme vain Iniön kirkolla, jonka jälkeen kävimme Cafe Alppilassa syömässä pientä suolaista ennen kuin lossi lähtisi Kustaviin. Tämä lossiväli oli niitä harvoja välejä, joita jouduimme odottamalla odottamaan. 

Sophia Wilhelminan kirkkoIniön vuosina 1797-1800 rakennettu kirkko vihittiin käyttöön 1801 ja sai vastasyntyneen prinsessan mukaan nimekseen Sophia Wilhelmina. Tulipalo vaurioitti kirkkoa pahasti vuoden 1880 pitkänäperjantaina, ja korjaukset kestivät vuoden verran. Kirkon esineistä mainittakoon kattoon ripustettu

Lue koko postaus tästä