Säätämistä ihonhoidon kanssa

Pakkaskeleillä ihokin kuivuu, ja minulla on nyt ollut jo pari viikkoa suupielissä kuivat läiskät, joita on sitten yritetty hoitaa keinolla jos toisellakin. kesällä ihon hoidoksi riitti salisyylihappopitoinen seerumi, mutta talvella on oltava järeämmät aseet.

Kuiva iho saattaa kiristellä, punoittaa, näyttää elottomalta, sitä voi kirvellä kun sille laittaa esim. puhdistusainetta tai voidetta, siinä voi olla (kuten minulla) kuivia läikkiä, se saattaa muuttua herkäksi tai se saattaa jopa näyttää öljyiseltä, mutta tuntua samaan aikaan kuivalta. Jos tunnistat jotakin näistä oireista, ensimmäinen toimenpide on kääntää katse siihen, miten ihon puhdistat. Liian lämmin vesi saattaa liuottaa ihon omaan suojakerrosta, ja liian vahvat puhdistusaineet ja liian perusteellinen puhdistaminen saattavat tuhota sitä myös. Kuivuudesta (etenkin pintakuivuudesta) kertoo myös se, jos ihoon ilmestyy herkästi milioita, eli luufinnejä.


Usein on järkevintä käyttää voidemaisia tai öljymäisiä puhdistusaineita. Monissa vaahtoavissa putsareissa saattaa olla liikaan jytyä, ja ne poistavat tosiaan myös ihon oman suojavaipan tehokkaasti. Vältä saippuapohjaisia tuotteita ja niitä, jotka sisältävät natriumlauryylisulfaattia

Lue koko postaus tästä