Satokauden lumoissa

Satokausi on melkein lopussa. Kevään ja alkukesän rakennus- ja istutuskiireet ovat vaihtuneet talvivarastojen keräämiseen. Tänäkään kesänä ei omavaraisuusaste ihan huima ole, mutta ilokseni voin todeta, että minttua, oreganoa ja raparperia tulee jo niin paljon, ettei niitä tarvitse kaupasta haalia. Samoin muutamaa muuta vähemmän käytettyä yrttiä.

Kesäkurpitsat ehtivät vähän venähtää.

Postaus on osa Omavaraisuus blogeissa-ryhmän postaussarjaa.
Kurkkaa myös Omavaraisuus blogeissa keskusteluryhmä.

Punaisia viinimarjoja.

Tänä vuonna emme suuren suurta viinimarjasatoa saaneet. Marjapensaista iso osa on yhä käärmeissään jätevesiremontin aiheutamasta maanpinnalla talvehtimisesta, mutta punaiset viinimarjat, joista kaikkia ei jouduttu siirtämään tuottivat ihan mukavasti. Ottaen kaikki asian haarat huomion olen varsin tyytyväinen kerättyihin noin. 15 litraan. Ensi kesänä sitten enemmän, kun loputkin pensaat vahvistuvat. Viinimarjoja meillä tullaan keräämään tulevaisuudessa ihan varmasti omiksi tarpeiksi.

Hedelmäpuiden satoa

Tänä vuonna olemme saaneet nauttia ihan poikkeuksellisen hyvästä tuurista. Ensimmäisen kerran koskaan saimme oikean kirsikkasadon, vaikka puuta uhkasivat niin linnut kuin muurahaisetkin.

Perheemme kirsikoista pitävät