Savukalaa ja munalaatikkoa

Tässäpä teillekin hyvä aamiais-/brunssiresepti, joka on kaiken kukkuraksi helppo. Kylmäsavukalaa ja lämmintä munalaatikkoa.

Munalaatikon ohje on ikivanha, ja tuntuu, että se on hävinnyt ihmisten ruoanlaittorepertuaareista. Ihan suotta, sillä se on edullista ja sametinpehmeää lisuketta juuri esimerkiksi kalalle. Sitäpaitsi se on äärettömän helppotekoinen!

Munalaatikko (ohje on 2-3:lle syöjälle)

4 munaa
4 dl kermamaitoa
2 tl suolaa
jauhettua valkopippuria

Laita uuni lämpiämään 175 C. Riko munat kulhoon ja vatkaa kevyesti keltuaiset ja valkuaiset sekaisin. Lisää muut aineet ja vatkaa sekaisin.

Voitele matalahko uunivuoka.


Kaada seos vuokaan.


Paista, kunnes seos hyytyy kauttaaltaan.


Tarjoa lämpimänä savukalan (tässä kylmäsavulohta), tillin ja sitruunanviipaleen kanssa. Nam!

Lue koko postaus tästä