Seikkailuja toukokuisessa Ruotsissa #2: Tyresta

Kun toukokuun puolivälissä suuntasin Ruotsiin, pääasiallinen määränpääni oli Gotlanti. Reissuun sisältyi kuitenkin palkon muutakin hienoa. Siinä vaiheessa, kun varasimme matkalippuja, alkoivat Gotlantiin liikennöivät alukset olla jo jokseenkin täyteen buukattuja, joten sinne ja takaisin siirtymisemme ajankohta määräytyi pitkälti laivalippujen saatavuuden mukaan. Niinpä vietimme molempiin suuntiin päivän manner-Ruotsin puolella. Se mahdollisti muun muassa vierailun Tyrestan kansallispuistossa.

Metsäpalossa kuollut mänty Tyrestan kuuluisalla paloalueella.
Saapumispäivämme etappi oli siirtyminen Tukholmasta Nynäshamniin, josta on laivayhteys Gotlantiin ja jossa aioimme majoittua. Koska tulimme Tukholmaan jo puoli seitsemältä aamulla, meillä oli ruhtinaallisesti aikaa puuhailla muitakin juttuja päivän aikana. Niinpä suuntasimme aamuretkelle Tyrestaan. Kansallispuisto sijaitsee aivan Tukholman tuntumassa, ja miltei koko matka saatiin ajaa isoilla, ruuhkattomilla teillä. Ei siinä kauaa nokka tuhissut. Paikka taitaa olla tukholmalaisille vähän niin kuin Nuuksio on helsinkiläisille.

Oli hienoa päästä retkelle heti aamuvarhaisella, kun ilma oli vielä viileä – tiedossa oli nimittäin hirvittävän kuuma päivä – ja metsä soi täynnä lintujen laulua. Yritin keskittyä kuuntelemaan

Lue koko postaus tästä