Seikkailuni Low FODMAP -maailmassa


Olen kärsinyt pienistä vatsavaivoista jo vuosikausia. Aina silloin tällöin maha menee ruuan jälkeen kipeäksi niin, että ylävatsaa kipristelee ja ainoastaan makuuasento on hyvä. Maha rauhoittuu muutamassa tunnissa, mutta uudelleen syöminen saa sen taas kipeäksi. Joka kerta seuraavana päivänä kaikki on taas hyvin. Kävin tätä joskus yli kymmenen vuotta sitten ihan allergiatesteissä selvittelemässä, mutta ei sieltä selvinnyt mitään ihmeellistä. Muuta kuin se, että olen niin allerginen kissoille, että testiläntti prick-testissä teki etälänttejä pitkin käsivartta. 
Miksi FODMAP? 
No, toinen vaiva, mikä on ollut varsinainen vaiva tässä reilut puoli vuotta, on mahan turvotus. Masu on todella turvoksissa lähes päivittäin. Aamuisin saan housut ihan mukavasti jalkaan, mutta lähes joka kerta jouduin töistä ajamaan kotiin farkkujen nappi ja vetoketju auki. Illalla näytin siltä, kuin takana olisi jo ensimmäinen kolmannes raskautta. Olo oli myös hyvin turvonnut ja epämukava. 
Kyselin itseasiassa Instagramin puolella kuvan kera vinkkejä, mistä tällainen voisi johtua ja mikä siihen auttaisi. Aika moni ehdotti FODMAP-ruokavaliota ja se

Lue koko postaus tästä