Selittely ja häpeä

* Pomar Saana kengät saatu

Huomaan selitteleväni paljon, jo valmistautuen puolustautumaan itseäni, ettei synny väärinkäsityksiä tai ylipäänsä alitajuisesta halusta selitellä miksi toimin milloinkin mitenkin. Tämä on se asia, mitä aina yritän teroittaa itselleni, älä selittele niin paljon. Muut eivät monimutkaista sinua niin, kuten monimutkaistat itseäsi.
Otetaan vaikka joulukuusi, saatan selitellä miksi meillä on juurikin näin ”räikeä” kuusi tai miksi se ja joulukoristeet ovat näin kauan pystyssä ja ripustettuina. Koska lähden siitä olettamasta, että muuten muut ihmettelee olenko höpsähtänyt, kun joulukuusi koristellaan jo itsenäisyyspäivänä, olenko joku jouluhullu vähän niin kuin jouluseko, olenko outo tai joulukuusemme saattaa olla valkoisten joulukuusenkoristeiden omaavalta kitsi.
Tänään laitoin punaisen kuvan instaan ja huomasin taas selitteleväni ja ihan huomaamatta, alitajunta se vaan alkaa heti selittelemään,” no joo siksi on niin kovin punaista tässä kuvassa, koska on niin synkkä ilma ja lumi suli ja haen voimaa punaisesta.” Mikä tavallaan totta onkin ja onhan punainen oma lempiväri. Mutta onko se vähän outoa

Lue koko postaus tästä