Senatsbergetin hyvinvointipolku Taalintehtaalla


Ajeltiin Kemiön saarelle. Kohteenamme oli luontopolku, sillä näinä aikoina ei oikein mitään muuta kauheasti ole matkaillessa tehtävissä. Olin liikkeellä kaksin siskoni kanssa. Kohteeksi otimme Senatsbergitin luontopolun. Se oli oikein mukava.


Auton jätimme parkkiin Taalintehtaan keskustassa sijaitsevalle vanhan masuunin pihalle. Siitä kävelimme polkua pitkin ylöspäin jossa saimme ihailla kaunista lampea. Senatsbergetin luontopolku on hyvin merkitty keltaisilla merkeillä puissa. Alueella on myös muita lyhyempiä luontopolkuja.


Polku kulkee osittain samaa reittiä parin muun lyhyemmän polun kanssa. Reitti oli mukavan vaihtelevaa maisemaa ja se kulkee pääosin metsäpolkuja pitkin. Reitti ei ole siis esteetön. Pituutta tällä reitillä oli noin 6,3 kilometriä.

Reitin alkuosassa oli kaunis järvi, jonka toinen laita oli suomaista. Siellä kuljettiin pitkospuita ja pieniä siltoja pitkin. Reitti on hyvinvointipolku. Sen varralla on kylttejä, joissa on erilaista tietoa mm. luonnon vaikutuksista ihmisen hyvinvointiin.

Ennen laavulle pääsyä ylitetään autotie. Tuossa kohtaa on myös pieni parkkipaikka jos haluaa vain käydä laavulla tai ihailemassa maisemia korkean mäen päältä. Mäen alhaalla sijaitsee