Shanghai, Kiinan ja koko maailman väkirikkain kaupunki

Viimeinen kohteemme oli Shanghai. Huangpujoen itäpuolella nopeasti kasvava moderni Pudong on täynnä toinen toistaan korkeampia ja upeampia pilvenpiirtäjiä. Jin Mao -tornin huipulta avautuivat henkeäsalpaavat näköalat alas kaupunkiin. Illalla nousimme oman hotellimme Radisson Blu New Worldin näköalabaariin ihailemaan kaupungin valoja. Kävelymatkan päässä oli hotelli Peacen legendaarinen jazzbaari. Hotelli on hyvin kauniissa art deco -tyylisessä rakennuksessa. Jazzbaarissa soittaa iltaisin vanhaa jazzia orkesteri, joka koostuu keski-iältään 82-vuotiaista herroista. Oli mukava istua hetki heitä kuuntelemassa nostalgisessa ympäristössä. Kävimme myös ice/snowbaarissa, sellainen löytyi Käfer-ravintolasta.  Saimme toppatakit niskaamme ja sitten vain pakkasen puolelle baariin juomaan vodkat, tietenkin Finlandiaa. Kokemus sekin!

Shanghaissa kannattaa ehdottomasti kävellä Bundin rantakatua pitkin ja ihailla Huangpujoen toisella puolella näkyviä upeita rakennuksia. Shanghain museossa on paljon katseltavaa monessa kerroksessa, mm. ainutlaatuisia pronssi- ja keramiikkaesineiden kokoelmia. Kaupunkisuunnittelunäyttelyssä voi tutustua kaupungin menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuden visioihin. Kaupungin valtava pienoismalli on mielenkiintoista katseltavaa.

Matkaohjelmaamme kuului myös vierailu Haoyangin kaupunginosassa asuvan perheen luona sekä ruokatorilla käynti. Siellä tosiaan oli tarjolla kaikkea

Lue koko postaus tästä