Sieltä se tuli ja melkein suli!

HUOMATKAA 
Arvonta aikaa vielä messulipuille on jäljellä, joten nyt pikaisesti osallistumaan. 

Viime viikolla meillä vietettiin syyslomaa. Oltiin ensimmäisen kerran minä ja lapset samaan aikaan oikein virallisesti syyslomalla. Mies oli töissä, mutta kerkisi sekin ottamaan loppuviikosta pari vapaa-päivää, että saatiin nauttia pitkistä aamu-unista ja löhön, löhön lomasta.

Otsikko kertoo, että sieltä se tuli? Niin mikä tuli?
No ensinnäkin LUMI tuli ja suli! Sitä, kun herää yhtenä aamuna siihen, että kurkistaa silmät ristissä ikkunasta ulos ja hieraisee pariin kertaan silmiään. Ihan vain hieraisen varmistaakseni, että näenkö nyt oikein? Kyllä ihan oikein näin! Luntahan siellä on ja paljoooonnnnn… Totean miehelleni, että taisi tulla kuule koko talven lumet yhdellä kertaa kaikki!
Viimeksi, kun on tullut näin paljon lunta taisi olla vuosi 2002 ja viikkoa ennenkuin esikoisemme täytti hurjat 1.v
Jep muistan meidän silloisen talon pihassa olleen yhden ainoan omenan puussa ja kauniisti lumen seassa. Vedin poikaa pulkalla pitkin pihaa ja tietä päällään hänellä oli äitiyspakkauksen haalari! ”muistaakseni”! Siitä taitaa olla jossakin varaston uumenissa jopa valokuvakin.

No sitä lunta tuli kuin esterin pyllystä. Johan sai meidän kuupuskin jalat alleen,  kun näki ulos ikkunasta. Samantien veteli vaatteita päälleen ja tokas, että nyt moottorikelkka päälle ja heti. 
Oli vähän pakko toppuutella pojan intoa ja sanoa, että juu pääset kyllä päristelemään kelkalla, mutta sitä ennen menen päästämään kanat ulkoilemaan ja otan muutamat kuvat, kun ne juoksentelee pitkin pihaa lumessa! Koska ne kanat eivät ole aikaisemmin nähneet saatika kokeneet lumen ihmeellistä maailmaa.
tai no… niin mä luulin… että tulee näin tapahtumaan… seuraava videonpätkä kertoo jotakin aivan muuta!!
Jos kanat kukkoineen pysyivät tarhassa, eivätkä uskaltautuneet ulos niin…
joku ainakin oli onnellinen!

Olin niin innoissani ensilumesta, mutta meni sitten mieheni latistamaan senkin tunnelman. Sanoi vain, että kohta se sulaa, kun viikonlopulle on luvattu vettä.
Pitikö sen mennä sekin ääneen sanomaan?
Sen kerran, kun sitä valkoista tavaraa saa pihan täyteen ja koko ilma kirkastuu niin heti perään tulee vettä ja ….pläts… taas kaikki kaunis poissa!


No se siitä…
Syyslomaa vietettiin ihan kotona omassa olossa ja levossa.
Nautittiin kanalan munista!
Meillä alkoi ensimmäiset 5 kanaa munimaan pari viikkoa sitten ja oy boy on niistä kiva vääntää munakasta, paistaa, syödä ja pelkästään munan näkeminen pesässä saa aikaan jo suuren ilon tunteen. Pienistä asioista minäkin olen tyytyväinen.

Hieman viitteitä siitä, millaisia munia ne nyt sitten munii!
On siinä mielenkiintoista kirjoa munilla, tummanruskeaa, täplikästä, sileää, ym.. ym.. mutta hyvin tasaisia, hyväkuorisia, ja siistejä ne meidän kanaset pulpauttelee ulos päivittäin.

Tätä seuraavaa kuvaa on sitten miehen kanssa naurettu ja makeasti!
Kysymysmerkki = ”kuka muni jätti munan” oi taivas meinaan tuon munan kokoa! Tuli viikon sisään kaksi isoa jättimunaa ja toisen avasin tänään, kun tein makaroonilaatikkoon muna-maidon niin, voi kolmannen kerran! jos meillä olisi nyt se hautomakone niin muutaman viikon päästä olisi meillä ollut tipu kaksoset! Kyllä isossa jättimunassa oli kaksi keltuaista! 
Tosin mää tiedä oisko niistä tullut kaksosia, se nähdään sitten tulevaisuudessa, tai ensi keväänä viimeistään!
Melkoinen kirjo silti meidän kanalan munissa! kaikki tässä kotelokuvassa olevat munat ovat meidän kanojen munimia ja katseltiin, että melkoinen värikirjo on meneillään!

Pitihän verrata oikein oman kanan munaa kaupan valkoiseen munaan!
Siinäs näette jättimunan, eli joku meillä munii niitä jättimunia ja veikaampa, että se joku on saanut nimekseen ”vinotar”, kun sillä on heltta vinossa!

Mitä puhuiko joku lumesta jotakin?
Eikö kanat tulleet ulos?
No täähän on mukavaa tallustella lumessa melkein upoksissa!

Katto nyt kuinka kivaa täällä on seisoskella?

No kai sun on siinä niin kiva seistä, kun olet pitkä ja korkealla, mutta entäs minä joka istun täällä lumessa ja perskarvat kastuu ja jäätyy!

Voi Pippuri ja pippurin mietteet!

Mä sulleeeee …. sun lumes ja perskarvat näytän!
Pidä kuule talves!
”voi pekka ja pekan talvipäivät”!

Avaaa…… ny jo toi ovi!
Tassutkin tässä jäätyy pystyyn.
Eihän ton lumen nyt vielä pitänyt tulla!

Eipä kai, eipä sitten kai!


Sitten vielä niitä ensilumi kuvia!

Sinne osa omenoista jäi … puihin, mutta ei voi mitään. Ei niitä millään kaikkia olisi voinut jaksaa syödäkään!


Semmoinen talvi-kanala-kissa-pläjäys!

Loppuviikosta käytiin isääni ja isomummiani katsomassa, vein heille täyden paketin oman kanalan munia ja kovasti tykkäsivät saada niitä.
Lisäksi käytiin äitiäni katsomassa ja siinä se loma sitten olikin!

Kivaa viikkoa kaikille!Lue koko postaus tästä