Sienestystä Pomponrahkalla

Tästä piti taas uutisten mukaan tulla huono sienisyksy kesän vähäsateisuuden ja kuumuuden takia, mutta minulla on kyllä sellainen fiilis, että olen saanut saalista oikein hyvin. Olen syönyt niin monta sieniateriaa, että välillä on alkanut miltei kyllästyttää, ja saalista on riittänyt säilöttäväksikin – eikä sen ehkä satoisimman sienen eli suppilovahveron kausi ole kunnolla edes alkanut vielä!


Syksyni eka varsinainen sieniretki tuli tehtyä toiveikkaasti heti elokuun alussa, vaikka kesä olikin tosiaan ollut sitä ennen melko kuiva. Suuntasin Pomponrahkaan, sillä kosteassa suomaastossa on kohtuulliset mahdollisuudet löytää sieniä kuivempanakin kesänä.

Retkeä edeltävänä päivänä oli saatu kunnon ukkoskuuro ja myös retki-illan aluksi satoi hetken. Eivät nämä sateet kuitenkaan vielä ihmeitä ehtineet saada aikaan. Metsässä oli melko vähän sieniä. Muutama satunnainen tatti, kanttarelli ja orakas kuitenkin onneksi löytyi, joten tyhjin ämpärein ei tarvinut lähteä ja iltapalaksi pääsi haukkaamaan sienileipää.Pienestä sienisaaliista huolimatta olin tyytyväinen, että tulin lähteneeksi. Oli tosi mukavaa tehdä kävelylenkki sateenraikkaassa metsässä ja päästä nauttimaan kukkivien

Lue koko postaus tästä