Silkkaa sinistä ja oranssia, leffailua ja herkku resepti

Kirja ja essie saatu

Pukeutuminen ja värit ovat mielenkiintoisia asioita. En yleensä suosi mustaa pukeutumisessa, koska olen aikoinaan töissä käyttänyt mustaa väriä niin paljon, että aina plumpsahtaa nuo ajat mieleen, jos mustaa ylleni vedän.

Mutta toissa viikolla teki koko ajan mieli pukeutua mustaan ja jäin miettimään värejä ja niiden voimaa ja myös värien tuomaa turvaa. Musta on ehdottomasti turvaväri, johon tekee mieli piiloutua. Vaikka musta voi olla hyvin dramaattinen ja näyttävä yllä, musta väri antaa myös lohtua, kun on mustaa päällä, ei voi olla pukeutunut väärin juuri koskaan.

Sinne se musta kuitenkin taas jäi ja nyt on kummallinen olo, kun värit yllä taas loimottaa ja tällä kertaa sinivalkoisina, että miten siihen mustaan oikein turvauduinkaan.

Sininen ja valkoinen ovat samalla tavoin turvavärejä täällä, mutta heti jos pukeudun pinkkiin, punaiseen, keltaiseen tai värikkäämpiin vaatteisiin, tulee sellainen huutomerkkifiilis, mutta minkäs teet, värit samalla energisoi mieltä.

Paria väriä ei kaapistani juurikaan löydy, sinapinkeltaista tai mintunvihreää ja juuri heivasin ystävälle lilat vaatteet pois: niitä oli pari. Kaikki värit ovat mielestäni kauniita ja etenkin, kun ne oikein yhdistää. Briteillä mm. on mielenkiintoinen taito yhdistää mitä moninaisempia värejä ja kuoseja keskenään.

Turvallisin olo aina on sinivalkopunaisissa vaatteissa tai mustissa. Sinisissä vaatteissa on aina hyvä olla. Jännää muuten miten takavuosien suosikki ruskea on saanut jäädä taka-alalle.

Ihana, ihana sininen ja voisiko löytyä täydellisempää sinistä kynsilakkaa kuin tämä essien. Jos pitäisi yksi lempiväri valita, se olisi sininen.

Eilinen mökkimaisema. Käytiin ruokkimassa appivanhemmat, mökillä mies ajeli pari tuntia nurmikkoa ja sillä välin saatoin vaan ihastella tätä sinistä maisemaa. Käytiin vielä appivanhempian kotona jonne on rakennettu terassi, mutta terassin lautojen välistä koko ajan pukkaa rikkaruohoa. Kertaalleen jo korjattu terassi ja taas sama ongelma! Omg. Rikkaruohoja kitkettiin ja samalla taas sai todeta, että puutarha hommat ei ole allergikon puuhaa.

Jee sain luettavaksi Lucinda Rileyn Helmen sisar kirjan. Oletteko lukeneet Rileyn kirjoja? Mielenkiintoinen juoni upporikkaasta miehestä, joka adoptoi kuusi tyttöä ja kuollessaan jättää kaikille tyttärille kirjeen ja henkikilökohtaisen esineen, joiden avulla tytöt pääsevät selvittämään omia alkuperiään.

Kirjoissa seikkaillaan ympäri maapalloa, jokaisen osan kertoessa yhden tyttären tarinan. Mielestäni pääjuoni on hyvin koukuttava ja arvoituksellinen ja Rileyn kirjoittamisen tempo koukuttava ja viihdyttävä.

Näköjään Suomessa on ilmestynyt keväällä jo Rileyn viidennen kirjan osa nimeltään Kuun sisar.

Perjantaina käytiin katsomassa The High Note leffa, joka oli sellainen kiva hyvän mielen pläjäys. Ei mikään suuri elokuva, mutta piti penkissä tyytyväisenä parin tunnin ajan. Vielä lisää olisi voitu henkilöhahmoista kertoa ja musiikkiakin olisi saanut olla enemmän eli selvästi tästä leffasta jäin janoamaan lisää. Olisi mahtava sarjana. Dakota Johnson on kyllä salaperäisen persoonallinen kaunotar, joka kaunistuu aina vain enemmän silmissä, mitä enemmän Dakotaa näkee valkokankaalla.

Thai Orchid marketista ostin Masman Curry tahnaa ja toki tätä saa monesta paikasta muualtakin.

Keitin perunat ja porkkanat, pilkoin kuutioiksi, paahdoin Cashew pähkinät, kuullotin kanat erikseen, mukaan maustetahnaa kaksi pussia ja kaksi purkkia kookosmaitoa, annoin kanojen keittyä kastikkeessa mureaksi, heitin mukaan perunat ja porkkanat, lisäsin hunajaa ja kalakastiketta ja lopuksi sekaan pähkinät.

Voi nauttia keittona tai riisin kanssa, oikea lämmin ja aavistuksen chilinen kotoisa pata tuleviin syyspäiviin.

Tässähän tätä vauhtia piisasi jo koko viikonlopulle. Tänään vietetään ukkelin syntymäpäiviä grilliruosta nauttien.

Miten siellä, mikä on lempiväri ja miksi? Onko vinkata hyviä kirjavinkkejä, thairuokavinkkejä ja mitä olette touhunneet tänä upeana helleviikonloppuna? Tietääkö kukaan miten päästä eroon terassin lautojen väleistä puskevista rikkaruohoista?

Upeaa viikonlopun jatkoa kaikille ja tulevaa uutta viikkoa <3

Lue koko postaus tästä