Silkkisen pehmeä vispipuuro

Hävettää myöntää miten laiska olen valmistamaan vispipuuroa. Enkä edes tiedä miksi. Ehkä siinä on se, kun muut puurot menevät lähinnä samalla kaavalla ja vispipuurossa pitää tehdä vähän enemmän. Joka tapauksessa meillä on nyt meneillään pakastimen tyhjäys, vanhat pois ja uutta tilalle ja pakastimen syövereistä löytyi sopivasti puolukkaa. Punainen viinimarja, tai miksei vaikka mansikkakin käy tähän erinomaisesti. Mikäli säkin olet vähän laiska tekemään tätä ja ohjekin on unohtunut, niin täältä pesee.
Vispipuuro toimii yksinkin, mutta ripaus sokeria, sekä loraus maitoa tuo siihen pehmeyttä.
Tarvitset:1,5 l vettä4-5 dl puolukoita (tai muita punaisia marjoja)2,5 dl sokerian. 2 dl mannasuurimoitavaniljasokeria

Lisää marjat veteen ja anna kiehua noin vartin verran. Sileän puuron saat, kun kiehautuksen jälkeen siivilöit marjat pois. Mikäli et kaipaa aivan sileää puuroa, voit jättää marjat sattumiksi.
Lisää joukkoon sokeri, sekä mannasuurimot ja jatka keittämistä viitisen minuuttia.
Anna puuron hieman aikaa jäähtyä, ennen kuin vatkaat sen kuohkeaksi. Viimeistele lisäämällä vaniljasokeria makusi mukaan.

Lue koko postaus tästä