Sinimusta juustokakku Halloweeniksi


Lakritsaa, lakua, lakritsia…eikä saa unohtaa salmiakkia! Mistä jäävätkään paitsi he joilla ei ole näitä mustia herkkuja saatavilla. Onneksi en kuulu heihin. Rakastan salmiakkia ja lakritsia, mieluiten yhdessä. Salmiakkia jauheena, toffeen kera, notkeaa, taipuisaa, sitkeän pehmeää lakritsia..mmm. Nam.
Yllättävän hyvin nämä mustat herkut sopivat yhteen myös suklaan kanssa, varsinkin juustokakuissa. Juustokakku. Outo mielleyhtymä tulee kyllä tuosta sanasta, ikäänkuin kakku tehtäisiin suklaalla kuorrutetusta emmentaalista. No joo mutta kaikki tiedämme kuitenkin mistä juustokakuissa on kyse. Tuorejuustoa, kermaa ja makuja. 
Juustokakuista on tullut bravuurini. Niitä on ihan varmasti tarjolla missä tahansa juhlissa. Valion sivuilta löysin kerran erään suklaajuustokakun ohjeen ja se on jäänyt yhdeksi käytetyimmistä resepteistä. Tosin olen muokannut sitä monella tavalla ja alkuperäisestä ohjeesta ei ole enää käytössä kuin runko. Sokerin poistin heti kättelyssä koska se on ihan turha lisä jos resepti sisältää suklaata. 

Värien ja makujen suhteen suosin aitoutta mahdollisimman paljon. Sinisiä herkkuja kohtaan olen tuntenut vetoa jo pienestä pitäen mutta ajan kuluessa olen oppinut,

Lue koko postaus tästä