Sipuli-istutuksia

Kukkasipulit olisi oikeastaan asianmukaista kylvää maahan syksyllä ennen talven tuloa. Parvekepuutarhamme olosuhteet ovat kuitenkin tämän kannalta tosi hankalat, sillä läpi talven aurinkoisina ja leutoina päivinä siellä saattaa olla lähemmäs kymmenen astetta lämmintä, mutta jos pakkasta on paljon tai aurinkoa ei näy, parvekkeella on ihan yhtä kylmä kuin ulkona. Lämpimät jaksot kuitenkin saattavat herättää kasvit itämään jo keskellä talvea. Tänäkin talvena tuli havaittua jokunen itävä verso joulun kanervaistutuksien seassa.

Tulppaaneja tulossa.
No, koska sipuleiden kylväminen parvekkeelle syksyllä tai alkutalvella menee tämän takia meillä aina vähän jahkailemiseksi ja arpomiseksi ja sääennusteiden kyttäämiseksi, se jää tyypillisesti tekemättä. Sipulit lojuvat kellarissa, kunnes sitten kevättalvella tajuamme, ettemme ole vieläkään tehneet niille mitään – ja kun noudamme ne, huomaamme niiden alkaneen itää siellä. Niin kävi nytkin. Liki kaikki varastoimamme krookuksen, tulppaanin ja narsissin sipulit olivat lähteneet kasvuun kellarissa odotellessaan.

Meillä oli jemmassa syksyllä ostettujen uusien sipuleiden lisäksi aiemmin hankittuja ja saatuja, jotka viime kevään kukinnan jälkeen tuli kerättyä talteen.

Lue koko postaus tästä