Sivellintekstauksen taito

Kirjaintaiteen rauhoittava olemusMinä niin nautin katsella taitavien ihmisten tekstausta ja kalligrafiaa. Se toimii lähes meditaation tavoin. Voisin tuijottaa vaikka miten pitkään ja samalla tietysti haaveilen osaavani itsekin kirjoittaa samalla tavalla. Mutta voi miten helpolta se näyttääkään ja miten vaikeaa se voikaan olla. Varsinkin jos kriitikko oman pään sisällä on kauhean äänekäs ja jyräävä. 
Kun luopuu kuuntelemasta sisäistä kriitikkoaan ja keskittyy kirjainten luomiseen, hahmotteluun ja tekniikan opetteluun toimii se hyvänä tietoisen läsnäolon harjoitteena. Kalligrafian harjoittamisen sanotaan tuovan tyyneyttä elämään ja selkeyttä ajatuksiin. 
Sivellintekstauksen taito – opi luovan tekstauksen ja kalligrafian tekniikoita -kirjan tavoitteena on tarjota järjestelmällistä opastusta ja kannustaa jokaista etsimään omaa tyyliään ja löytämään oma persoonallinen tapansa luoda kirjainmuotoja. Kirjan alussa tutustutaan työvälineisiin ja oikeanlaiseen kynäotteeseen. Kirjaimiin tutustutaan harjoittelemalla ensin vetoja, linjoja, muotoja ja kirjain-harjoitukset aloitetaan helpoimmista kirjaimista ja siitä siirrytään sitten pyöreisiin muotoihin ja koukeroisempiin kirjainmuotoihin. Kirjainten harjoittelussa apuna on ruutupiirrokset ja apuviivat mallikirjainten taustalla. Nuolimerkkien avulla hahmottuu kirjainten piirtosuunnat. Mallipiirrosten

Lue koko postaus tästä