Suklainen ”raakakakku”


Ruokatermistö on välillä niin vaikeasti ymmärrettävää ja aina joku hyökkää kimppuun jos satut käyttämään väärää sanaa väärässä paikassa. Siitä syystä tämänkin kakun nimestä löytyy lainausmerkit.
Tämä kakku on raakakakku, ainakin siinä suhteessa, ettei sitä ole uunissa kypsennetty. Pohja koostuu taateleista, siemenistä, kookoksesta ja kaakaosta. Täytteenä on kookosmaitoa, kaakaota ja pähkinäsuklaalevitettä. Ja ai että miten täydellinen täyte tästä tuli! Pähkinäsuklaalevite antoi täytteelle syvyyttä ja vivahteikkuutta. Tähän mennessä paras ’raakakakun’ täytteeni. 

Sain testiin HealthyCo:n uutuuksia, proteinellalevitteitä, joissa maistuvat herkullisen pehmeä valkosuklaa ja suussasulava pähkinäsuklaa. Näitä söisi mielellään suoraan purkista, niin hyviä ovat maultaan, mutta nämä sopivat hyvin myös leipien ja keksien päälle, lättyjen kanssa tai sitten kakkujen täytteeksi.

Pähkinäinen suklaakakku ’raakana’
Pohja
5-6 pehmeä taateli1/2 dl auringonkukansiemeniä1/2 dl kookoshiutaleita2 rkl kookosöljyä2 rkl kaakaojauhettaripaus merisuolaa
Täyte 
1 prk kookosmaitoa jähmetettynä2 rkl kaakaojauhetta2-3 rkl pähkinäsuklaalevitettä ripaus merisuolaa

Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneessa ja taputtele valmis massa irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Itse käytin pientä vuokaa, n. 15cm halk. Vaahdota täytettä varten (yön yli jääkaapissa) jähmettynyt kookosmaito

Lue koko postaus tästä