Sukupuu kankaalle!

Kuosisuunnittelu on ollut haaveeni monen monta vuotta. Haave lähti luultavimminkin niiltä ajoilta kun opiskelin tekstiilialan artesaaniksi ja suuntauduin painokankaisiin. Olen haaveillut kuosien suunnittelusta ja mahdollisuuksien mukaan myös painamisesta. Seulapainanta on mukavaa, mutta myös tietyllä tapaa epävarmaa kun lopputulos ei koskaan välttämättä ole sitä mitä ajatteli. Painamisessa on monen monta seikkaa jotka vaikuttavat lopputulokseen ja paras olisi oppia hyväksymään se, ettei käsityön jälki tarvitse olla virheetöntä. 
Kuosisuunnittelukaan ei silti ole niin yksinkertaista kuin ajattelisi. On monenlaista pohdittavaa, kuten painoraportin toistuminen järkevästi kankaalla tai muulla painopinnalla. Joskus joku alan ihminen antoi minulle ehdotuksen koskien kuosisuunnitelmiani, että älä tee liian selkeästi näkyviä kuvioiden toistoja. Jäin pohtimaan asiaa ja olen sittemmin huomannut, että suurinpiirtein kaikkien valmistajien kuosit toistavat niin sanotusti itseään eli raportti toistuu painopinnalla tasaisesti jatkumona, kuosilla on oma rytminsä. 
Digipainatus on tuonut ihan uusia ulottuvuuksia painokankaisiin. Kankaalle voi tulostaa kuin paperille lähes mitä tahansa, ja painojälki on hyvä kankaasta riippumatta. Kuosien suunnittelussa voi yhdistää

Lue koko postaus tästä