Sunnuntailounas


Sunnuntaina tämä kala-allerginen äiti päätti yllättää perheen miehet valmistamalla herkullisen lounaan heille ja samalla tietenkin tein myös itselleni ruoan.Jostain syystä lohi on ainoa kala, joka ei pistä oksentamaan jo hajusta.Kyllä vaan harmittaa tällaiset allergiat!
Aloitin homman tekemällä fetasalaatin valmiiksi jääkaappiin.Ruustinnan salaattia, luumutomaatteja, kurkkua ja fetaa.Maustoin salaatin mustapippurilla ja ruokalusikallisella chilimajoneesia.

Kuorin, pilkoin ja keitin yleisperunaa (12 kpl).Laitoin pannulle voita ja paistoin perunoita niin kauan, että niihin tuli pieni rapeus pintaan.Maustoin perunat valkosipulilla, suolalla, pippurisekoituksella ja paprikajauheella.

Voitelin öljyllä lasivuoan ja asetin lohifileen vuokaan.Tällä kertaa paistoin fileen nahkapuoli alaspäin.Kuivasin fileen pinnan ja maistoin sen suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja ripauksella sitruunamehua.Paistoin uunissa 180 asteessa n.20 minuuttia.En tietenkään voinut tätä maistaa, mutta ainakin näyttää hyvältä.(Myöhemmin saadun tiedon mukaan, oli todella hyvää ja ei ollut ylikypsää)

Perheen miehet eivät niin välitä parsasta, mutta minä tykkään tosi paljon.Ajattelinkin, että salaatin lisäksi voin tehdä itselleni nipun parsaa uunissa.Voita vuoan pohjalle, parsat päälle, vähän suolaa ja emmental-raastetta.Tuli niin hyvää!

Että osasikin olla

Lue koko postaus tästä