Suolainen laskiaispulla

Voisiko laskiaispullasta tehdä suolaisen version? Olisiko mahdollista valmistaa upea laskiaispulla-ateria, jossa pääruuaksi olisi suolaista versiota ja jälkkäriksi perinteistä makeaa? Tällaisilla kysymyksillä minä ja toveri Krotti aloimme hupsutella, ja pian maistelimmekin jo Krotin leipomia, hauskasti laskiaispullaa muistuttavia, mutta kuitenkin aivan erilaisia leivoksia, niin kutsuttuja suolaisia laskiaispullia. Lopputulos oli todella herkullinen, joten ajattelin jakaa ohjeen.


Pullat syntyivät pretzel-taikinasta, joka muistuttaa pitkälti pullataikinaa, muttei vain ole makeaa. Pretzelit laitetaan hetkeksi kiehuvaan soodaveteen ennen paistoa, mikä antaa niille tyypillisen maun ja rapean kuoren sekä kauniin tummanruskean värin. Kunnon laskiaispullan päällä on raesokeria, joten ripottelimme näihin vastaavasti hiukan merisuolaa.

Täytteeksi valitsimme kermavaahdon asemaan kauratuorejuustosta ja -fraichesta vispatun kuohkean vaahdon. Hillon paikalle laitoimme porkkalaa eli porkkanasta valmistettua, kylmäsavulohta muistuttavaa herkkua. Näistä suolaisista laskiaispullista tuli siis vegaanisia, mutta täytteeseen sopisivat yhtä hyvin smetana tai ranskankerma ja kylmäsavulohi tai vaikkapa lohen mäti.

Kerron tässä pullien ja täytteen reseptit erikseen. Kunhan pullat ovat jäähtyneet, ne leikataan ja täytetään kuten laskiaispullat. Keskelle laitetaan

Lue koko postaus tästä