Sydämellisen mehevät donitsit

Tein taas pitkästä aikaa donitseja. Uunissa. Ei tarvitse räpätä öljyn kanssa kun donitsipellillä ja kiertoilmauunilla saa kaikki kerralla paistettua alle kymmenessä minuutissa. Pellit voi pestä astianpesukoneessa niin ei tarvitse tiskeistäkään murehtia. 
Olen tehnyt pari kertaa aiemmin donitseja uunissa. Silloinkin niistä tuli hyviä, mutta halusin kuitenkin kokeilla jotakin uutta. Kaapissa ollut banaani alkoi ratkeilla liitoksistaan ja päätin pelastaa ja hyötykäyttää sen donitsitaikinaan. Banaanilla saa kosteutta ja sitä kaipaan vastaaviin taikinoihin yleensä eniten, kuohkeuden lisäksi. Reseptin pohjana käytin aiemmin käyttämääni ohjetta, mutta muunsin sitä tarpeen mukaan. Spelttijauhoilla saa lisää makua ja hyvää oloa. Ja kun käyttää taikinassa banaania ei sokeria tarvita ollenkaan. Banaani antaa riittävän makeuden.

Sydämellisen mehevät donitsit1 iso banaani
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 tl luomu leivinjauhetta (Dr.Oetker)
1 tl aitoa vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 dl täysmaitoa
1/3 dl öljyä
1 muna

voiteluun n. 25 g voita

Muussaa banaani tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita. Taikinasta tulee melko löysä. Tästä määrästä sain aikaiseksi 11 donitsia, mutta määrä riippuu

Lue koko postaus tästä