Sydämellistä isänpäivää ja liputuspäivä!

Sydämellistä isänpäivää ja liputuspäivää! Terkkuja täältä Himokselta, jossa olemme nauttineet kotikutoisen isänpäiväaamiaisen ja perheen isä on saanut asianmukaiset halaukset onnitteluineen. Kohta matkaamme kohti kotia, sillä niin isänpäivänä kuin äitienpäivänä paras paikka on meille koti. 
Merkittävää on, että tänään on ensimmäinen virallinen liputuspäivä isänpäivän kunniaksi. Isänpäivä pääsee vihdoin samalle viivalle äitienpäivän kanssa, jota on liputettu jo vuodesta 1947. 
Ymmärrän hyvin, että vuonna 1947 ja hyvin pitkälle vuosia eteenpäin äitien rooli lasten kasvatuksessa on ollut hyvin vahva. Mutta jo vuosia ovat isät olleet yhtä isossa roolissa kuin äidit, joten vihdoinkin liputetaan isien puolesta. 
Vielä kun päästään tasa-arvon suhteen siihen, että etävanhempana äitiä ei pidetä jollain lailla huonompana ja outona sitä, että isä on lähihuoltaja. Kun Suomessa lapsilisät jaetaan tasan ja elatusmaksuja ei makseta puolin eikä toisin, jos lapset asuvat yhtä paljon molempien vanhempien luona. 
Kun lähihuoltaja nimikkeestä luovutaan, kun kumpikin vanhempi voi olla virallisestikin yhtä tärkeä lapsille.  Päästään virallisesti siihen tilanteeseen, että isien ja äitien kesken

Lue koko postaus tästä