Syksyinen maatilaseikkailu

Syyskuun puoivälissä oli taas Osta tilalta! -päivä, joka houkutteli lähtemään pienelle seikkailulle lähiseudun maatiloille. Tapahtuman myötä yleisö pääsee tutustumaan ruuantuottajiin ja maatilojen toimintaan sekä tekemään suoramyyntiostoksia, mikä on tietysti mukavaa. Lähdimme reissuun porukalla Turusta Salon suuntaan ja koukkailimme tilalta tilalle. Aika monessa paikassa oltiin käyty jo viime vuoden Osta tilalta! -päivänä, mutta samoissa kohteissa teki mieli vierailla uudestaankin.

Röh!
Päivän ensimmäinen pysähdys oli Merivuoren puutarhan vihannespuoti Piikkiössä. Edullisia paprikoita ja tomaatteja kannatti ostaa isommat satsit. Merivuoren puutarhapuoti on auki muulloinkin, joten siellä olisi hyvä pistäytyä, jos sattuu liikkumaan lähistöllä otolliseen aikaan.

Merivuoressa myytiin myös taimia.
Paimiolaisella Perkkiön tilalla paitsi lampaat myös siat saavat olla ulkona laitumilla, mikä on nykyään erittäin harvinainen näky. Tilalla myydään lihan ja villatuotteiden ohella viiriäissenmunia, ja niitä ostin paketin. Toveri Krotti hankki jo valmiiksi pakkaseen ensi kevättä varten lampaanlihaa – onhan se mukavampi ostaa suoraan tuottajalta, eikä tarvitse sitten pääsiäisen aikaan haeskella kaupoista. Olennaisinta tällä pysähdyksellä oli kuitenkin päästä näkemään

Lue koko postaus tästä