Syksyistä ulkoilua luonnossa


Tänä vuonna on ollut tosi upea ruska. Kauniin väriset puut ja taianomaiset metsät ovat saaneet ainakin itseni liikkumaan normaalia enemmän luonnossa. Tai ylipäätään olemaan ulkona.

Haaveissa olisi ihana matka Lappiin ihailemaan ruskaa ja revontulia. Tänä vuonna ruska on moninpaikoin keltainen ja alkaa olemaan ohikin. Muutoin olisinkin voinut lähteä vaikka pariksi päiväksi Lappiin retkeilemään.

Kuhankuono on lyhyehkö reitti, joka sopii hyvin lapsiperheille.
Suomessa on onneksi paljon metsiä ja hoidettuja ja merkittyjä luontopolkuja, joihin lähteä liikkumaan. Itse olen käynyt Kuhankuonolla, josta yllä olevat kolme kuvaa on otettu. Lisäksi meidän lähellä on Katariinanlaakson luonnonsuojelualue, jossa on myös kiva käydä kävelemässä ja katsomassa lintuja sekä oravia.

Vaikka kaupungissa lähiössä asutaankin niin metsä on aivan kerrostalon vieressä. Olen yrittänyt nyt käydä lapsen kanssa metsässä kävelemässä, seikkailemassa ja retkeilemässä. Haluan opettaa lapselleni luonnonläheisyyden ja sen ihanan tunteen, jonka luonnossa liikkumisesta voi saada. Itselleni nämä kaikki on tullut kuin itsestään, kun olen kasvanut maalla metsien ympäröimänä.

Haluaisin vielä enemmän liikkua metsissä, sillä