Synttärihulinaa ja suussasulava keksikakkuHuh heijaa, meillä on vietetty synttäreitä! Kaksoset täyttivät kaksi vuotta ja sen kunniaksi vietetty juhlia sekä tehty kakkuja -mikä sen mukavampaa.

Suunnittelin numerokakun tekemistä pidemmän aikaan ja vasta muutama päivä ennen H-hetkeä hoksasin, että sen tekeminenhän on hyvin helppoa keksikakun muodossa. Sama juttu onnistuisi käyttämällä vaikka kuppikakkuja, mutta keksikakun kokeilu houkutti tällä kertaa.

Kekseinä käytin perinteistä Digestiveä, jota useimmiten käytän myös juustokakun pohjiin. Jokaiseen osioon tuli kolme keksiä. Väleihin tein kuorrutuksen, joka meni seuraavanlaisesti:
Kerma-rahkatäyte keksikakkuun
4 dl vispikermaa6 dl mansikkarahkaa1/2 dl sokeria1/2 dl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää maustettu rahka ja lopuksi vaniljakreemijauhe. Pursota keksien väliin ja ylimpään kerrokseen. 
Päällimmäisen kerroksen kuorrutus on tehty käyttämällä vaniljarahkaa ja puolittamalla määrät. Tästäkin kuorrutetta jäi yli, mutta se meni kyllä parempiin suihin. 😉
Pursotukset väleihin kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jotta keksit ehtivät pehmetä. Itse tein pari tuntia ennen juhlien alkua loppusilauksen, eli päällimmäisten keksien kuorrutuksen ja koristelun.

Kakun koristeluun käytin ihanan muhkeita kotimaisia mansikoita ja vadelmia, strösseleitä,