SYNTYMÄPÄIVÄKAKKU ÄIDILLE

Viikonloppuna vietettiin äitini syntymäpäiviä ja minä sain taas leipoa juhliin makean kakun. Äiti tilasi vadelma-limejuustokakun, joita olen tehnyt ennenkin. Päätin kuitenkin tehdä hieman erilaisen vadelma-limejuustokakun tällä kertaa. Halusin jättää kiillekerroksen kokonaan pois ja tuoda koristelut kakun kohokohdaksi.

Keksipohja oli ihan perinteinen, Marie-keksejä ja juoksevaa margariinia. Seuraavaan kerrokseen soseutin suomalaisia puutarhavadelmia 1½ pakasterasiallisen verran. Soseutetut vadelmat sekoitin vatkatun kerman ja tuorejuuston joukkoon. Ylin kerros ei onnistunut ihan kuin Strömsössä, koska kuohukermaa olisi pitänyt olla ainakin 2½dl näin isoon vuokaan. Kuohukerman joukkoon sekoitin tuorejuuston, puolikkaan limen kuoriraasteen sekä yhden limen mehun.

Koristeluissa käytin karhunvadelmia, kuivattua vadelmaa sekä vaahtokarkkeja. Kakun keskelle ostin vielä suomalaisia ruusuja. Ruusujen varteen kannattaa kiepsauttaa folioo, ettei varsi ole kosketuksessa täytteeseen.

Kakku oli todella kaunis, mutta makuun olisin itse kaivannut vielä jonkun makean kerroksen. Muut tykkäsivät vadelman ja limen yhdistelmästä, mutta kerrokset olisivat päässeet mielestäni paremmin esille, jos niiden kaverina olisi ollut vielä vaikka valkosuklaakerros.

Mitä sinä olet leiponut viimeksi kahvipöytään? 🙂

Lue koko postaus tästä