Syysherkkuja

Tiedättekö mikä tämä on?
Se on tämän hetken suurinta herkkua. Se on ruma, eikä houkuttele ostamaan, eikä välttämättä keksi äkkiseltään mitä siitä tekisi. Se on historian ensimmäinen kotimainen Hokkaido kurpitsa, ja se on taivaallisen hyvää! Valitettavasti kotimaista hokkaidoa ei saa tämän enempää, mutta kausi siirtyi Espanjaan, ja hyvät ihmiset, älkää ohittako tätä kaupassa. Kokeilkaa, tämä on suurta herkkua, vaikkei kauneimmalta näytäkään.
Kurpitsa on monien muidenkin tavoin erittäin monikäyttöinen. Kurpitsalle löytyy  monia reseptejä, ja sen kanssa saa miettiä, että mitä siitä tällä kertaa tekisi, sillä saatavilla on niin monta eri reseptiä.
Mä päädyin tällä kertaa tekemään kurpitsahummusta, joka oli niiiin hyvää, etten malttanut odottaa valmistumiseen asti syömistä. Kerron kohta, niin ymmärrätte hyvin.Hummuksen seuraksi tein siemennäkkäriä. En ole vieläkään löytänyt sitä täydellistä gluteenitonta leipää, joten takuuvarma vaihtoehto on siemennäkkäri, sillä se on taivaallisen hyvää, soveltuu syötäväksi sellaisenaan, tai vaikka salaatin päälle rikottuna.
Syyskauden herkut on kesäherkkujen jälkeen suurinta antia. Makunystyrät hyrrää, ja pääsee maistelemaan uusia makuja.

Lue koko postaus tästä