Syystunnelmia

Syksy on psykologisesti turvallista aikaa. Kaikki kuolee, ja me tiedämme sen. Se on luonnonlaki. Vaikka tänään on ollut vuodenaikaan nähden suhteellisen lämmintä, ilmassa on kuitenkin syksyn haikeaa kirpeyttä.

Puutarhassa pitäisi vielä tehdä jotakin ennen talvipakkasia. Siksi tontilla on edelleen työ kesken. Tavaroitakin ympäriinsä. Siellä kasvaa myös sieniä, joskaan en tiedä mitä. Pulleita oravia juoksee edestakaisin kokoamassa ison kastanjan antimia, kaiketi piilottelevat niitä talvea varten.
Talon julkisivun katutasossa on lasinen ”kesähuone”, jossa on valkoiset rottinkikalusteet. Sen takana on uima-allas pukkareineen, sauna- ja kodinhoitotilat ja takkahuone. 
Keskellä grillaustasanne painavine graniittipöytineen.
Alempana rinteessä on huvimaja pienen suihkulähteen ja penkin vieressä. Grillauspaikan vieressä on patsaineen ja aurinkokelloineen toinen auihkulähde, josta saa alasmenevien portaiden viereen solisevan putouksen kesäisin.
Portaat huvimajalle. Osa graniittipöydästä näkyy kuvassa. Alempana portaita reunustaa puksipuurivistö.

Savustin on unohtunut liuskekivistä muuratun grillin päälle. Pitää hakea se sisään.
Autotallit ovat tässä maan alla. Huvimajan vieressä oleva kastanja levitttäytyy niin lehtevänä, että nurmikkoa pitää uusia joka vuosi. Samaten itse puuta on oksittava

Lue koko postaus tästä