Taideiltapäiväteetä Merrion-hotellissa

Sunnuntaina iltapäiväteen paikaksi valikoitui perinteikäs ja upea The Merrion, joka lienee paikkakunnan hienoimpia hotelleja. Paikka on tässä aika lähellä Upper Merrion -kadulla, ja se koostuu neljän talon muodostamasta blokista, jotka rakennutti Charles Monck, ensimmäinen Monckin varakreivi. Näistä yrjönaikaisista kauniista taloista yhden, numero 24:n omistaa puoliksi irlantilainen liikemies ja filantrooppi Lochlann Quinn, ja yhdessä rakennuksista toimii omana yrityksenään Dublinin ainoa kahden Michelin-tähden ravintola Patrick Guilbaud.
Hotellissa on aika mittava taidekokoelma, ja iltapäiväteen idea pyöriikin sen ympärillä. Kiva juttu oli myös teen ohella asiakkaille jaettava taidekatalogi, joka esittelee taideteostan tekijät ja tietysti myös teokset. Kauniisti kuvitetun kirjasen saa mukaansa.


Kuten huomaatte, perinteinen Battenberg-kakku on saanut inspiraationa allaolevasta maalauksesta, joka löytyy hotellin käytävältä. 
Sean Scully: Red and Black Stripes.
Clotted creamia, vadelmahilloa ja lemon curdia.

Nämä olivat vasta alkuruoat… Toinen kierros koostui kolmesta pastry chefin valitsemasta leivoksesta. Itse leivoslista oli aika huikea ja jokainen leivos oli jonkin taulun inspiroima.

Taulujen kuvat olivat myös pöydällä tullessani. Minulle osuivat Green Apple

Lue koko postaus tästä