Taikataikinaa


Meillä täällä koronakaranteenissa on tehty paljon askarteluja leikkimisen, pelaamisen ja lastenohjelmien lisäksi. Taikataikina on aina mukavaa puuhaa ja siitä voi tehdä kaikenlaista. Vain mielikuvitus on rajana. Taikataikina kuivuu, joten pitkäaista muovailuiloa siitä ei ole. Sen sijaan siitä voi tehdä kivoja hyvin säilyviä koristeita.
Taikina sopii hyvin lapsille, sillä se tehdään elintarvikkeista. Syötyäkään sitä ei varmasti maistamisen lisäksi tule sillä se on niin pahaa, erittäin suolaista.
Korallliriutta.Taikataikinan ohje:
3dl jauhoja1,5 dl suolaa1,5 dl vettä1 rkl ruokaöljyä
Kaikki ainekset sekoitetaan vain yhteen. Itse käytän perunajauhoja, sillä niistä tulee kauniin valkoinen taikina. Muutoin ei ole väliä mitä jauhoja käyttää.
Itse olen pitänyt taikinaa vähän aikaa jääkaapissa ennen muovailemista.
Taikinasta muovaillaan mitä sitten ikinä haluaakaan tehdä. Valmiit teokset jätetään joko huoneenlämpöön kuivumaan. Kuivumista voi kuitenkin nopeuttaa laittamalla ne uuniin. Ohuempia teoksia voi pitää 125 asteessa noin tunnin. Meidän teokset olivat melko paksuja, joten meillä oli uunissa n. kolmisen tuntia. Kannattaa vähän seurata sillä uunit toimivat niin eri tavalla. 
Valitettavasti kuvaan en

Lue koko postaus tästä