Tallinna – Miniloma keskiaikaisessa satumaassa & 3 + 1 vinkkiä

Tallinna on suomalaisille tuttuakin tutumpi lähimatkakohde, minne on aina ihana palata uudestaan. Omasta edellisestä Tallinnan-matkasta oli ehtinyt jo vierähtää ainakin 10 vuotta – ja siinä ajassa kaupunki oli muuttunut huimasti. Tässä tunnelmia minilomalta sekä 3 + 1 vinkkiä Tallinnaan.


Suomen-matkamme päätteeksi suuntasimme eksoottisesti minilomalle Tallinnaan. Edellisestä Tallinnan-matkasta oli ehtinyt vierähtää ainakin 10 vuotta, ja siinä ajassa kaupunki on muuttunut huimasti. Kapeita mukulakivikatuja, ikivanhoja muureja, huikaisevia näkymiä, torneja ja uskomaton historiallinen ilmapiiri – kaupunki on kuin keskiaikainen satumaa, tunnelmallinen, siisti ja kansainvälinen. Vuosikymmen sitten Tallinnassa sai varoa ryöstetyksi tulemista, kerjäläisiä tuli vastaan jokaisessa kadunkulmassa, ja koko kaupunki oli jotenkin likainen. Suomalaisia houkuttelivat halvat ostokset – ja satama olikin pullollaan kännisiä suomalaisturisteja kaljakärriensä ja kossumäyräkoiriensa kanssa. Tallinna on todellakin noussut uuteen loistoonsa! 


Pääkohteet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan, joten lyhyessäkin ajassa Tallinnassa ehtii kokea paljon. Tallinnan vanhakaupunki on erityisen kiinnostava siksi, että sen keskiaikainen miljöö ja rakenne ovat säilyneet tähän päivään asti. Tämän

Lue koko postaus tästä