Talven kauneimmat hetket


Nyt kannattaa varata pieni hetki ja kaataa lisää kahvia tai teetä, sillä rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että luvassa on aikamoinen kuvatulva. Kovalevy pullistelee julkaisemattomista talvikuvista, sillä aikaa on ollut liian vähän ja kuvia puolestaan liian paljon – toisaalta aika positiivinen ongelma.
Talvi on ollut täynnä kauniita hetkiä, ja vaikka vähäinen valo ja pimeys ovat haitanneet kuvailuja, on muistikortille silti tallentunut kymmeniä ja taas kymmeniä kuvia talvisesta luonnosta.

Nämä kuvat nappasin kaikki yhden ja saman maagisen kauniin iltapäivän aikana. Pääsin lähtemään töistä niin, että ennätin juuri sopivasti pakkasessa höyryävälle suvannolle, jonka hiljalleen laskeva aurinko väritti oranssin eri sävyihin. Viiteentoista asteen kiristyvä pakkanen nipisteli poskia eikä ulkona kulkenut juuri muita kuin nopeasti koteihinsa kiiruhtavia ihmisiä huppujensa ja myssyjensä suojissa.

Minunkin piti suunnata kotiin, mutta tallustelinkin Laukonsillalle ihailemaan jäätyvää suvantoa, jonka reunassa polskivia sorsia hyytävä kylmyys ei näyttänyt haittaavan. Jatkoin pakkaskävelyäni kohti Pyhäjärveä pysähtyen kuvaamaan lumisia, jääpuikolta näyttäviä havuja ja jäätyneitä kasveja, jotka näyttivät talven omilta

Lue koko postaus tästä