Talven tulo puutarhaan ja terassille


Talven tulo puutarhaan ja terassille

Syksyn loppu jo häämöttää ja talvi tekee tuloaan. Ennen kuin talvi oikein saapuu, on hetki aikaa vielä somistella pihaa ja terassia joko  puutarhasta tai metsästä saaduin luonnon antimin. Meidän ulko-oven tienoota somistan vuodenajan mukaan ja usein siinä toistuu muutamat samat kuviot, pienin muutoksin. 

 Oven edestä on kulku myös varastoon ja terassin kautta pihalle, joten hirmuisesti ei jää tilaa asetella mitään suurempia tuon katoksen alle. Talvella lunta usein tupruttaa kiitollisen paljon myös oven edustalle, niin se myös asettaa omat rajoituksensa.


Kranssit
Kaunis puolukkakranssi olisi sopinut myös tuohon oven viereen, mutta tämän vein anopille tuliaiseksi eilen, kun menimme vieraisille ja viettämään pyhäinpäivää suvun kesken.

Kaunis, puolukoita sisältävä kranssi on kyllä linnuille suuri houkutin ja luulen, että valitettavan pian nämä puolukat ovat hävinneet parempiin suihin, mutta sille ei vain voi mitään. Vai, olisiko olemassa jokin lakka tai suihke, joka karkottaisi linnut näiden kimpusta? Muistelen vain, että jopa muoviset helmet karansseista katoavat lintujen toimesta,

Lue koko postaus tästä