Talvi, missä olet

Talvi, siitä tulee ensimmäisenä mieleeni kirpsakka pikku pakkanen, kenkien alla narskuva lumi, luisteluhetket, ulkoilun päätteeksi juodut kuumat kaakaot ja valoisuus, jonka lumi olemassa olollaan luo ympäristöön.
Tänä talvena meillä ei ole ollut tavanomaista talvea, tai no, mikä nyt olis se tavanomainen mutta lunta ei etelässä ole ollut nimeksikään. Muutaman hassun kerran maa on lumeen juuri ja juuri peittynyt, kunnes ohut lumikerros on taas sulanut pois.
En ehkä kaipaakaan niitä talvimyräköitä, kun lunta on ollut kainaloihin saakka ja kadut auraamattomina vaikeuttaneet kulkemista mutta onko tämäkään sitten hyvä? Mustarastaat hyppelehtivät pihoilla ja sirkuttavat kuin olis jo kevät.Puput ja oravat ovat vaihtaneet talvivärinsä aikapäiviä sitten mutta erottuvat nyt luonnosta siksi ettei ole sitä paljonpuhuttua lunta jonne piiloutua suojaan. Nurmikko vihertää ja pajuissa on jo kissat. Onko meillä syytä olla huolissaan?


Muutamana päivänä on maa ollut sentään upeasti kuurassa, mutta tästäkin on jo aikaa.
Empä muista milloin olisin talvella pukeutunut päivä toisensa jälkeen syksyn ulkoiluvaatteisiin ihan vain siksi että talvikamppeissa tulee kuuma. Jep. Parhaina päivinä on ollut yhtä lämmintä kuin

Lue koko postaus tästä